Etusivu-vanha

TERVETULOA LEIKITÄÄN JA KESKITYTÄÄN-HANKKEEN SIVUILLE!

Leikitään ja Keskitytään-hanke on kolmivuotinen (2017-2019) Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittama  ja Niilo Mäki Instituutin toteuttama hanke, jossa tuetaan 4-5-vuotiaiden lasten toiminnanohjauksen kehittymistä vanhempien ja  lapsen yhteisen leikintoiminnan avulla. Vanhempia ohjataan lyhytkestoisessa ryhmä- ja puhelinohjauksessa  tukemaan pienen lapsen toiminnanohjausta tutunomaisten leikkien ja pelien avulla. Lisäksi ryhmätoimintaan osallistuneet vanhemmat toimivat kokemusasiantuntijoina ja heidän kanssaaan tuotetaan verkkomateriaali leikkitoiminnasta laajaan levitykseen. Hankkeen kohderyhmänä ovat lapset, joiden vanhemmat ovat huolissaan lasten toiminnanohjauksen vaikeuksista, kuten ylivilkkaudesta, impulsiivisuudesta ja/tai tarkkaamattomuudesta.

Hankkeessa tutkitaan menetelmää, jossa vanhempia ohjataan arjen tilanteissa tukemaan lapsen keskittymistä leikin avulla. Menetelmä on kehitetty Uudessa-Seelannissa ja tämän hankkeen tavoitteena on kehittää ja arvioida menetelmää ja tutkia sen vaikuttavuutta Suomessa.

Kehittämis- ja arviointivaiheen jälkeen Leikitään ja keskitytään-ryhmätoimintamalli, verkkomateriaalin jakaminen ja tiedottaminen pyritään juurruttamaan kuntien terveydenhuollon käyttöön.

Leikitään ja keskitytään -hankkeen tietosuojailmoitusta pääset lukemaan tästä.

Ajankohtaista

Uuutta materiaalia tulossa nettisivuille!

“Materiaalit” -sivulle on huhtikuun aikana tulossa infovideoita, joilla kerrotaan itsesäätelystä sekä sen tukemisesta leikin avulla. Luvassa on myös videoita, joilla konkreettisesti näytetään, miten lapsen kanssa voi leikkiä.

Lisäksi tulemme lisäämään säännöllisin väliajoin etäleikkivinkkejä kannustaaksemme lapsia leikkimään esimerkiksi kavereiden ja isovanhempiensa kanssa myös silloin, kun kasvokkain tapaaminen ei onnistu. Vinkit löydät täältä.

Hanke näkyvillä Yle Uutisissa 5.2.2020

Juttuun pääset tästä.

Leikitään ja keskitytään -hanke Suur-Jyväskylän lehdessä 13.2.2019

Näköislehteä pääset lukemaan painamalla tästä.

Leikitään ja keskitytään Jyväskylän vanhempainseminaari 14.1.2019

Leikitään ja keskitytään –vanhempainseminaari järjestetään 14.1.2019. Kutsumme seminaariin mukaan Jyväskylässä toiminnassamme mukana olleita perheitä. Kuulemme ilolla kokemuksianne, ajatuksianne ja ideoitanne ryhmätoimintaan liittyen. Kehitystyössä  vanhempien kokemukset ovat arvokkaita!

Olemme lähettäneet kaikille jo mukana olleille jyväskyläläisille perheille sähköpostia. Jos et ole saanut kutsua sähköpostiisi, olethan suoraan yhteydessä meihin.

Muistathan ilmoittautua vanhempainseminaariin 7.12.2018 mennessä Päiville, paivi.moisio@nmi.fi

Leikitään ja keskitytään -hanke etsii edelleen perheitä syksyn 2018 sekä kevään 2019 ryhmiin pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä!

Jos olet huolissasi 4-5-vuotiaan lapsesi ylivilkkaudesta ja keskittymisen vaikeuksista ja kaipaat apua lapsesi tukemiseen arjessa, voisi toimintamme soveltua perheellenne. Meihin voi ottaa yhteyttä joko yhteenottolomakkeen kautta tai soittamalla Päivi Moisiolle, puh. 0503732118.

Puoli tuntia päivässä voi riittää – Leikistä apua lapsen keskittymispulmiin.

Lapin Kansan lehtijutun  voit lukea tästä.
Leikitään ja keskitytään -hanke oli esillä Keski-Suomen uutisissa
Leikitään ja keskitytään -hankkeesta tehtiin myös Ylen nettisivuille uutisjuttu, jonka voit lukea tästä.

Hankkeen yhteistyökumppanit:

Scroll to Top
Skip to content